Peaaegu 2 kuud

peaaegu-2-kuud

Peaaegu 2 kuud

Ahoi…ma pole kuhugi kadunud. Kirjutada pole saanud, sest olen pidanud siin vanemaid toetama raskel ajal. Neil pole minuga kerge, aga ühelgi vanemal pole, seega ega ma kergemaks ei plaani nende elu teha. Lihtsalt jälgin, et nad hakkama saaksid endaga. Vaatasin, et viimane postitus oli kümnepäevasena. See oli just see päev, kui isa tagasi tööle pidi minema. Ta on õpetaja ja mul oli mure, et kui ma liiga palju uneaega temalt võtan, siis elab ta ennast nende teiste laste peal välja.

Mis siis vahepeal juhtunud on? No kolmenädalaselt hakkasin ma lagunema. Kõhu pealt kukkus see tolknev tükk ära ja keegi ei osanud tagasi panna. Oleksin pidanud kirjutama ja eakaaslastelt abi paluma, kas kellelgi on varuosasid, et endine olukord taastada. Siis aga kasvas sinna midagi asemele. Minu nabakohale tekkis pall – sain songa. Ei tea siis, kas röökimisest või niisama rapsimisest.

Kaalu olen kõvasti juurde võtnud. Olen juba 6,3kg, see on peaaegu 2 korda rohkem kui sündides.

Siin mina oma sõpradega 10-päevasena (siis, kui ma veel paks ei olnud)
Siin mina oma sõpradega 10-päevasena (siis, kui ma veel paks ei olnud)

Ma isegi ei mäleta, mis ma veel teinud olen. Gaasivaludega on nagu natuke parem. Ema on juba esimestest päevadest alates olnud range dieedi peal, et ma ei saaks neid toitaineid, mis minu kõhtu ärritada võiks, kuid algul ei aidanud see ka. Mitte midagi ei aidanud siis. Nüüd ma lihtsalt pröökan lisaks gaasivaludele teistel põhjustel natuke rohkem – kui mul kõht on tühi, kui ma magada tahan, kui ma magada ei taha, kui mind sülle võetakse, kui mind maha pannakse, kui mul kasvuspurt on ning kui ma lihtsalt tahan.

Ühekuuselt ma keeldusin õhtuti magama jäämast. Pröökasin just siis, kui öörahu hakkas. Vanemad ei tea aga beebide Unemaast mitte midagi ja katsu sa neile seletada, et Une-Mati ei võta praegu vastu, sest Unemaalt leiti hüsteeriabakter ning mitte kedagi ei lubatud sisse. Igal õhtul tuli Une-Mati poeg Meelis meile teatama, et ikka ei tohi veel tulla ja me kõik hakkasime lõugama.

Nüüd edaspidi pean end tagant sundima ja kohusetundlikumalt kirjutama hakkama. Kahekuune ei saa olla enam vastutustundetu tüüp, kellele loota ei saa. Vanemad peavad oma eluga ise hakkama saama. Küll isa ka ükskord ennast kokku võtab, suur mees juba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>